Инфо

18. јун 2020.18. јун 2020.
Јевремовац добио нову амбуланту

Јевремовац добио нову амбуланту

Амбуланта у Јевремовцу завршена је захваљујући чињеници да су мештани одлучили на референдуму (2018. и 2019) да износ пореза на имовину уложе у примарну здравствену заштиту. С обзиром на износ од око 3.500.000 на годишњем нивоу, биле су потребне две године да се ова идеја спроведе у дело. Укупан износ инвестиције за изградњу амбуланте износи 7.000.000 динара.

- Нико не може спречити Јевремовчане да имају најбољу примарну здравствену заштиту у свом месту. Осим амбуланте, асфалтирали смо пет улица, као и улицу која спаја Јевремовац и Летњиковац. У наредном периоду очекује нас изградња ваакумске канализације. Реч је о пројекту вредном 1.700.000 евра. Дакле, Јевремовац постаје градско насеље, део Шапца, каже Милан Васић, председник Савета Месне заједнице Јевремовац.

У новој амбуланти предвиђена је и стоматолошка ординација како би примарна здравствена заштита била комплетна.
- Најзад сам у својој ординацији. Простор амбуланте је комфоран и функционалан, задовољава све критеријуме адекватне здравствене заштите. Ово је амбуланта која има 2.200 активних картона, али понекад покрива пет до шест села, каже др Ана Петровић.

Чим добије сагласност здравствене и санитарне инспекције, амбуланта ће почети са радом.
- Што се нас тиче, града и Дома здравља, могли бисмо да почнемо и данас са радом, али сачекаћемо потврду надлежних републичких органа коју већ дуго чекамо. Јевремовац има уређен центар села, нову амбуланту, уређен и проширен вртић, добру основну школу и амбуланту. Планирамо велику Поцерску авенију од центра Јевремовца до Мачвиног стадиона, односно до Масарикове улице, која ће имати широке тротоаре, бициклистичке стазе, дупле дрвореде и квалитетну саобраћајницу. Дакле, Шабац је шампион развоја. Требало би сви да будемо поносни, да још више радимо на развоју, јер Шабац је наш, поручио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa