Инфо

19. јун 2020.19. јун 2020.
"Дан поља стрних жита" у Богатићу

"Дан поља стрних жита" у Богатићу

Пољопривредна саветодавна и стручна служба Шабац организовала је у петак, 19.јуна "Дан поља стрних жита".
Ова манифестација, која се традиционално одржава сваке године, започела је окупљањем гостију и учесника на огледном пољу у Богатићу, на главном путу Шабац-Богатић.




Присутне госте је у име Пољопривредне саветодавне и стручне службе Шабац поздравио директор дипл.инж. Милоје Драгојевић.

Манифестацији се одазвао значајан број пословних сарадника и пољопривредних произвођача из Шапца и околних места. Били су представници НС Семе и Галенике. Усеви на огледном пољу су у добром стању. Пољопривредни произвођачи су били у прилици да се непосредно упознају са новим сортама стрних жита, њиховим карактеристикама, очекиваним приносима,начину заштите и свим другим питањима која су од значаја за производњу нових сорти. Саветодавци из Пољопривредне саветодавне и стручне службе Шабац одговарали су на питања и давали корисне информације.



Након разгледања огледног поља, уприличено је дружење учесника и размена искустава.


Манифестацији је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац. Поздрављајући све присутне нагласио је значај оваквог вида окупљања када су пољопривредници у непосредном контакту са стручним лицима у прилици да унапреде своја знања. Мишљења је да оваквих сусрета треба да буде што више. Мачвански управни округ је спреман да афирмише развој пољопривреде и у непосредном контакту са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде обезбеди присуство одговорних лица, а све у циљу унапређења ове привредне гране. По својим карактеристикама овај Управни округ је изразито пољопривредни и те компаративне предности треба максимално искористити, нагласио је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

Кабинет начелника
Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa