Инфо

26. јун 2020.26. јун 2020.
Жалбе на резултате завршног испита ђака осмог разреда у Србији могу и у суботу

Жалбе на резултате завршног испита ђака осмог разреда у Србији могу и у суботу

Жалбе родитеља ученика осмог разреда основне школе на резултате завршног испита, које нису могле бити поднете до данас, могу се поднети и сутра, у суботу, од 9.00 до 12.00 часова, електронском путем.

Жалбе треба поднети на мејл:drugostepenakomisija@prigovor.mpn.gov.rs или посредно преко матичне школе, саопштило је данас Министарство просвете Србије.

Прелиминарни резултати завршног испита су објављени 23. јуна на сајту zios.mpn.gov.rs.

Министарство је у саопштењу написало да је ове године први пут примењен "иновиран и дигитализован завршни испит", и да је "дошло до спорадичних, техничких грешака, које су успориле процес интеграције теста и ИД образаца, па самим тим и видљивост мањег броја појединих тестова код око 300 ученика, који нису могли да се жале у предвиђеном року".

Министарство је набројало да су "најчешће грешке" биле: "непоклапање ИД обрасца ученика са одговарајућим тестом, достављен примерак ИД обрасца за ученика, а не примерак за школу, недостатак ИД налепнице на тесту, ИД налепница залепљена укриво или ван предвидјеног оквира, непопуњавање личних података на ИД обрасцу, иста ИД налепница залепљена код два ученика".

Министарство просвете је саопштило да од укупно око 66.955 ученика осмог разреда који су полагали завршни испит, један од три теста није могло да види мање од 300 ученика.

"Ниједан тест није изгубљен и сви ти тестови ће ручно бити обрадјени и данас објављени како би ученици имали исте услове за евентуалну жалбу", поручило је Министарство.
Комисија за спроводјење завршног испита за школску 2019/2020. годину је зато донела "Одлуку о измени Календара активности за спровођење завршног испита и уписа у средњу школу", навело је Министарство просвете Србије.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa