Инфо

27. јун 2020.27. јун 2020.
Градоначелник Зеленовић: Није iдеја да се живот заустави већ да се учини безбедним

Градоначелник Зеленовић: Није iдеја да се живот заустави већ да се учини безбедним

Власници шабачких ресторана данас су разговарали са градоначелником Шапца Небојшом Зеленовићем о погоршаној епидемиолошкој ситуацији и начинима да се одржи под контролом.

Градоначелник је истакао добру сарадњу са власницима ресторана, што значи да у својим објекtiма „држе ред“ и поштују прописане мере,тако да ова бранша није највећи проблем већ чињеница да је од синоћ још шест новозаражених, тако да их је данас 51 у Шапцу. И то се шири, посебно тамо где су масовна окупљања и организован ноћни живот.

- Из Завода за јавно здравље смо добили врло јасно упутство у ком се каже да ако нисмо у могућносti да као Град са свим градским и републичким службама обезбедимо социјалну дистанцу и безбедност људи на ризичним месtimа, онда се предузима наредни корак а то је забрана окупљања у затвореном и на отвореном простору. Покушаћемо да у наредних дан-два урадимо нешто брзо и хитно наvсвему томе и наравно поштујемо све савете и препоруке јер немамо могућност да било кога кажњавамо ниti то желимо. Апеловаћемо на људе који организују такве врсте скупова да воде рачуна и држе ред, ако то буде било могуће. Ако не,прелазимо у следећу фазу, а то је забрана окупљања, упозорио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и поручио да није iдеја да се живот заустави већ да се учинi bezbednim.

Na području grada Šapca radi preko 300 ugostiteljskih objekata.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa