Инфо

28. јун 2020.28. јун 2020.
фото: Википедиа

фото: Википедиа

Преко Шапца до НБА

Када се љубитељи кошарке у Шапцу сећају неке од највећих генерација "Иве", упитно је да ли ће било ко издвојити Предрага Савовића као неког ко је допринео успесима. Провео је једну сезону у Шапцу, ондашњој "Иви Зорка Фарма", а касније се отиснуо у САД, колеџ, потом НБА лиге где је наступао за Денвер, што је специфичан пут за некадашњег играча "црно-жутих" из Шапца.

У разговру за портал Спорт клуба, блог Саше Озмоа, осврнуо се и на период проведен у Шапцу и сећања на саиграче, где се једно име издваја. Преносимо вам делове разговора у којима говори о периоду у нашем граду.

-Фантастичан тим стварно, са Мањенчићем, Грушановићем, са браћом Илић… То је била година у којој сам први пут играо европско такмичење. Играли смо Куп Кораћа, сећам се да смо прошли прву групу и да смо се пласирали у шеснаестину финала, ако се не варам. Било је то за мене као човека од 20 година дивно искуство, да путујем по Европи и играм интернационалне утакмице. У Шапцу смо били одлично третирани, а та екипа је због Мијаила Грушановића била веома популарна и због њега смо се сви држали заједно - рекао је Озмоу Савовић, актуелни директор у шпанском "Билбау".

Популарног Микана сматра истинским лидером значајним за сваког саиграча.

-Мијаило је био изванредан и жао ми је што смо изгубили контакт после толико година. Ја сам после тога отишао у иностранство и нисам се враћао, има већ 23 године. Он је врхунски професионалац, фантастичан човек и био је идол многима у млађим генерацијама. Имао је невероватну способност да се надмеће са можда и физички спремнијим играчима. Био је невероватан и као другар и као лидер. Били смо окупљени око њега. Могао је сигурно да заигра и за веће клубове, али то је била његова одлука. Претпостављам да је он у Шапцу био код куће, на своме и био је срећан. На крају крајева, сви ми увек тражимо срећу. Он је увек био срећан, расположен, чувао нас је и држао као мало воде на длану. Сигурно да се на томе базирала његова одлука – нашао је срећу тамо“.

Пре Иве Савовић је играо у Партизану и Беовуку, док је у Шапцу провео сезону 1996/97.
Изјаве играча: http://sportklub.rs/Blog/Sasa-Ozmo/a335205-Partizan-Iva-Zorka-Havaji-NBA-i-Dzordan-Baskija.html

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa