Инфо

30. јун 2020.30. јун 2020.
Фото: Стефана Савић

Фото: Стефана Савић

Студенти траже додатни испитни и рок за полагање пријемног испита због корона вируса

Група студената из тима организације Крени - промени саопштила је данас да захтева да се омогући додатни испитни рок за студенте, као и додатни рок за полагање пријемног испита за све средњошколце који не могу да полажу због инфекције корона вирусом или због тога што се налазе у самоизолацији.

Због тога, студенти су покренули и онлајн петицију која је упућена министру просвете Младену Шарчевићу и ректорима универзитета у Србији.
"Министарство је најавило састанак поводом решавања проблема пријемних испита, али инсистирамо да се заједно са ректорима свих универзитета у Србији нађе решење и поводом испитних рокова за постојеће студенте. У супроном будући академски грађани не својом кривицом могу трпети штетне последице који погађају њихову каријеру, али и материјални статус њих и њихових родитеља", наводи се у саопштењу.

Студенти које је подржало и Удружење за заштиту уставности и законитости истакли су да ће иначе студенти и средњошколци услед пропуштених рокова и пријемног испита остати у незавидној позицији и без буџетских места.

"Не желимо у овим тешким моментима да ни један родитељ пати јер не може детету да плати школовање, а шанса за буџетским финансирањем је изгубљена не студентовом кривицом. Младим академцима је неопходно обезбедити прилику да се боре за своја места, али и указати им поверење и бригу, а то је једини пут наде за земљу из које 50.000 младих годишње одлази", додаје се у саопштењу.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa