Инфо

1. јул 2020.1. јул 2020.
Бета

Бета

Грчка поново затворила прелаз Евзони на граници са С.Македонијом

Грчка је данас око поднева поново, после неколико сати, затворила прелаз "Евзони" на граници са Северном Макдонијом за прелаз путника, јавили су македонски медији.

Екипа Телевизије Сител с граничног прелаза "Богородица Евзони" је јавила да је Грчка јутрос у 08.00 сати отворила границу, али да је касније путнике који су прешли на "Богородици" македонском делу прелаза, вратила са "Евзона", где могу да пређу само грчки држављани.

Поједини српски турсти су тој телевизији потврдили да нису пуштену у Грчку, иако имају потребна докумета, и да нису добили објашњење, осим да је стигла таква наредба.

Командирка Грничног прелаза "Богородица", Јасмина Аврамска, рекла је да су јутрос у 08.00 разговарали с грчким колегама који су им тада рекли да је гранични прелаз отворен за путнике, али су око поднева почели да се враћају путници којима се, иако имају валидне докумете, не дозвољава да пређу границу.

У међувремну су гранични органи Северне Македоније поново имали контакт с грчким колегама и добили информацију да се прелаз "Евзони" поново затвара и да ће улазак на том прелазу бити дозвољен само грчким држављанима и за теретни саобраћај, као и до сада.
Извор: Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa