Инфо

4. јул 2020.4. јул 2020.
Фото: Бета/Бранислав Божић

Фото: Бета/Бранислав Божић

Вучић: Зеленовић не може да призна пораз

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да актуелни градоначелник Шапца и носилац листе „Небојша Зеленовић-Шабац је наш“ није у стању да призна пораз на локалним изборима, а да су нерегуларности на изборима у том граду настале услед пропуста тамошње градске изборне комисија, у којој Зеленовићеве политичка опција има већину.[/b

Вучић је током приказа нових беспилотних летелица ЦХ-92А на аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници навео да је досадашњи градоначелник Параћина Саша Пауновић признао пораз и да ће „зато имати политичку будућност“.

„Народ у Шапцу је одлучио, нема тог амбасадора који ће да спаси ваш лоповлук и криминал“, поручио је Вучић.

Он је оценио и да из Хрватске нема одговора да ће Србија стићи Хрватску по стопи бруто домаћег производа.

О актуелној епидемиолошкој ситуацији са корона вирусом у Европи и у региону је рекао да су „само четири земље у Европи тестирале сразмерно броју становника, Немачка, Аустрија Швајцарска и Италија“, додајући да је „Црна Гора тестирала 18 хиљада грађана, а то су све брзи тестови, они немају лабораторију за ПЦР“.

„БиХ је тестирала 97 хиљада, Хрватска само 82 хиљада. Бугарска, која има исто становника као Србија 147 хиљада, а Србија је тестирала 428 хиљада грађана“, навео је Вучић.

Председник Србије је казао да је договорен трансфер технологија са кинеским партнерима за израду домаћег дрона „Пегаз“.

„Срећан сам што је војска многоструко јача у односу на пре неколико година“, навео је Вучић и додао да не могу да кажу коначну цену кинеских беспилотних летелица.

Казао је да цене набавке војне опреме и од других држава не могу да се износе у јавност, да „нису скупе“ и да је издвојена сума у рангу „једног доброг хеликоптера“.
Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa