Инфо

5. јул 2020.5. јул 2020.
Зеленовић: Још очекујемо резултате 271 тестиране особе

Зеленовић: Још очекујемо резултате 271 тестиране особе

Подаци шабачког Дома здравља "Др Драга Љочић" говоре да је у претходна 24 сата у ковид амбулантни прегледана 131 особа, а тестирано је 71 лице, док према дневном извештају Завода за јавно здравље каже да у Шапцу има 241 особа позитивна на Ковид 19, што одузимањем 75 у првом таласу, можемо говорити да је у последњих 15-ак дана заражено 166 лица, истакао је Небојша Зеленовић, командант Градског штаба за ванредне ситуације на редовној конференцији за медије.

-Под надзором је 752 лица, а од данас је ступио на снагу двоструки надзор. Представници Полицијске управе телефоном или лично контролишу да ли све особе под надзором поштују ограничења и према том извештају сви поштују мере. Комунална полиција је поднела извештај о контроли рада објеката после 23 часа и установила да три објекта нису поштовала одредбе Штаба и о свему је обавештена санитарна инспекција која ће предузимати даље мере - рекао је Зеленовић и додао да је очигледан застој у раду лабораторије "Ватрено око", те да у Шапцу очекују резултате 271 тестиране особе у претходних неколико дана.

-Постоје 64 особе чини налази се нису вратили у Ковид амбуланту пре 2. јула. Говоримо и о 146 особа чији налази су предати у петак, 3. јула и 71 лице које је тестирано јуче, односно у суботу 4. јула. Ако узмете у обзир да је 271 тест у овом тренутку на чекању, то је скоро као цела Србија. На територији Србије имате мало више од 300 позитивних тестова дневно. Дакле, или имамо озбиљан проблем са подацима или је ово што се ради у Шапцу мање - више слика Србије.

Ветеринатски специјалистички институт ће од понедељка наставити да ради тестирање за све Шапчане. Командант Градског штаба навео је да на стању у Ветеринарском институту има 2.000 тестова, те да ће у сарадњи овдашњег Дома здравља, Завода за јавно здравље и Института поступак тестирања бити спроведен на најбржи могући начин, кроз организовано позивање на тестирање.

-Још немам информацију из Опште болнице колико особа се налази у тзв. црвеној зони, односно грудном одељењу и колико особа је тренутно на инфективном одељењу у тзв. сивој зони. Према подацима од јуче, на грудном одељењу је 25 особа, а на инфективном 28. Очекујем да ускоро добијемо податке из Опште болнице - рекао је Небојша Зеленовић и додао да је Штаб за ванредне ситуације у сталном заседању.

Командант Градског штаба за ванредне ситуације позвао је суграђане да поштују све мере усвојене због њихове сигурности, а иако се тренутно не разматра могућност пооштравања мера, та могућност постоји уколико се епидемилошка ситуација погорша.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa