Инфо

6. јул 2020.6. јул 2020.
Почела основна информатичка обука за незапослене

Почела основна информатичка обука за незапослене

Центар за Стручно усавршавање Шабац наставља са организацијом програма за незапослена лица. У оквиру Локалног акционог плана за запошљавање, уз подршку Града тренутно се реализује основна информатичка обука за заинтересоване који желе да стекну нова знања, вештине и области ИТ и постану конкурентни на тржишту рада.

-Позитивно искуство претходне обуке где су два полазника пронашла посао била је додатни мотив да организујемо нов циклус. Надамо се да ћемо и сада повећати компетенције ученика програма како би лакше пронашли посао - рекао је директор ЦСУ Бранко Филиповић и осврнуо се на претходне успешно завршене програме.



Планирано је да поменутни акредитивани ЈОПА програм траје часова 60, и по завршетку учесници ће добити сертификате. Предавачи професори информатике Александар Бркић и Душан Којић истичу да је основни циљ да незапослени лакше пронађу радно ангажовање.

-Данас је тешко замислити свкодневни живот, али и посао без модрних технологија и интернета, те је познавање ове сфере од изузетног значаја. Због тога смо одлучили да кроз четири модула нашим полазницима помогнемо да стекну основна знања из информатике (Windows, MS Word, MC Excel, интернет) – рекао је професор инфроматике и технике Александар Бркић.

Током реализације програма биће поштоване све обавезне и препоручене мере заштите свих учесника обуке у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa