Инфо

6. јул 2020.6. јул 2020.
Фото Интернет

Фото Интернет

Грађанима Србије доступни лични подаци из 20 евиденција на порталу eUprava


Грађанима Србије су на порталу еUprava доступни лични подаци из 20 електронских евиденција и регистара, који могу да погледају и провере своје податке, као и да пријаве надлежним институцијама уколико ти подаци нису тачни, објавила је данас Канцеларија за информационе технологије и електронску управу.

Како је прецизирано, грађанима су доступни лични подаци из матичних књига рођених и венчаних, подаци о личној карти, пасошу, пребивалишту, држављанству, боравишту, привременом боравишту у иностранству, бирачком месту, возачкој дозволи, регистрацији возила, оружју у легалном поседу.

Такође, доступни су подаци из Централног регистра обавезног социјалног осигурања, Националне службе за запошљавање, Републичког геодетског завода, ПИО фонда, Пореске управе и локалних пореских администрација.

Регистровани корисници који се пријављују на портал еУправа уз коришћење квалификованог електронског сертификата могу да приступе подацима из свих 20 електронских евиденција и регистара, корисницима који се пријављују са двофакторском аутентикацијом доступан је већи број евиденција, док корисницима који се пријављују корисничким именом и лозинком доступна је само једна евиденција.

Истакнуто је да ова функционалност портала еUprava помаже даљем развоју електронске управе у Србији, као и примени Централног регистра становништва, јер су грађани у прилици да лако провере тачност и комплетност својих података и да се по потреби обрате надлежној институцији како би се ти подаци ажурирали.


Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa