Инфо

6. јул 2020.6. јул 2020.
Од вечерас се сви узорци на ковид-19 шаљу у ВСИ Шабац

Од вечерас се сви узорци на ковид-19 шаљу у ВСИ Шабац

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић данас је, на конференцији за новинаре, предочио извештаје са тек завршене седнице Штаба за ванредне ситуације.
- Према извештају Завода за јавно здравље, данас имамо 17 позитивних случајева. Др Радојичић рекла је да мисли да је 02. јули завршен у смислу тестирања свих лица и да је отворено оно што се дешавало 03, 04. и 05. јула. Немамо информације за 301 тестирано лице у тим данима. Резултате очекујемо из лабораторије Ватрено око. Поцијска управа у Шапцу контролише 759 контаката који су евидентирани као лица повезана са 183 позитивне особе из другог таласа, а комунална полиција врши надзот када је у питању ношење маски у затвореном простору и рад објеката којима је ограничено радно време, угоститељских објеката и ноћних клубова. Сви поштују прописане мере и захваљујем најпре угоститељима, а потом и грађанима који поштују мере Штаба, рекао је Зеленовић.

Др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“, рекла је да се јуче у ковид амбуланту јавило 128 пацијената са симптомима сумњивим на ковид-19 и да је ПСР стирање обављено на 84 пацијента. Такође, урађено је 13 серолошких тестова.
- Све тестове смо послали у Завод за јавно здравље, а они ће проследити лабораторији КЦ Ватрено око. Од вечерас, узорке ћемо слати у Ветеринарски специјалистички институт, који је у марту и априлу радио ове анализе. Резултате ћемо добити у року од 24 часа, што је од изузетне важности за заустављање ове епидемије – да што пре сазнамо које су особе позитивне, као и њихове контакте.

Градоначелник је истакао да је на нивоу града просечна смрност износила три до четири смрти дневно, али да је у данима када је нагло скочио број новооболелих, тај број порастао на пет и шест смрти у току дана.
- Видећемо у наредном периоду, када будемо добили податке из Матичне службе колика је дневна смртност. Требало би да се посвети озбиљна анализа тим цифрама. Ми ћемо, испред Штаба за ванредне ситуације, тражити да Општа болница у Шапцу достави анализу, која још увек није готова. Такође, чекамо податак колико је људи данас смештено у сивом и црвеном блоку болнице. Сва та лица имају средње тешке и тешке слике. Такође, чекамо и податак колико је људи превезено у београдске ковид болнице, додао је Зеленовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa