Инфо

7. јул 2020.7. јул 2020.
Бета/Лука Филиповић

Бета/Лука Филиповић

Полиција избацила демонстранте из Скупштине

Полицајци у опреми за разбијање демонстрација избацили су групу демонстраната која је вечерас после 22 часа ушла у зграду Скупштине Србије.

Током те акције дошло је до кошкања полицајаца и демонстраната. Демонстранти су тврдили да је један од њих ухапшен а полицајци да их демонстранти гадјају флашама и конзервама.
Демонстранти су скандирали "издаја, издаја" и певали "Ој Косово Косово", "лопови, лопови", "Оставка, оставка" и увреда на рачун Вучића, док су полицајцима скандирали баците штитове.

Бивши посланик Двери Срдјан Ного је за ТВ Н1 рекао да не зна чије су присталице окупљене и да "овде треба да се решава један болесник који уништава цео народ."
Ного се на платоу испред Скупштине појавио на почетку протестаа после 20 часова, али су му окупљени скандирали "Ного иди кући".

Радомир Лазовић из иницијативе Не давимо Београд, изјавио је да је узрок овог спонтаног протеста нагомилано незадовољство влашћу у Србији али је рекао да његова организација не позива на масовна оупљања због опасности од корона вируса.

Медју неколико хиљада окупљених има и левичара и есничараа а чуле су се и инационалистичке пресме као што је Скуп те се скупте браћо четиници
Бета

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa