Инфо

8. јул 2020.8. јул 2020.

Министар Шарчевић: Студентима испуњени сви захтеви

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић потврдио је данас да су испуњени захтеви студената из студентских домова.

Шарчевић је на састанку с представницима студената из студентских домова у Београду рекао да је студентима омогућено више рокова за испите, као и да могу да остану у домовима током лета сходно обавезама на факултетима.

"Студентски домови неће прекидати с радом током лета. Цена хране и смештаја током летњих месеци неће бити комерцијална већ бенефицирана према захтеву студената", рекао је министар.

Студенти који су ковид позитивни смештени су у Ученички дом "Стеван Чоловић", а они са израженијим симптомима смештају се у здравствене установе где могу да добију адекватну негу.

Представници студената из студентских домова замолили су да се укине потврда са факултета коју доносе у ресторане којом се омогућава исхрана, што ће такође бити омогућено.

Према речима министра, у договору са Конференцијом универзитета Србије (КОНУС) четврта тачка захтева, да се омогући још један додати испитни рок у августу, била је испуњена након првог састанка.

Бета
Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa