Инфо

8. јул 2020.8. јул 2020.
Бета

Бета

УНС: Полиција да пронађе нападаче на сниматеље, пренос Н1 у интересу грађана

Удружење новинара Србије (УНС) затражило је данас да полиција и грађани који учествују у демонстрацијама омогуће несметан рад новинарима и протестовало због напада на колеге које су извештавале са протеста испред Скупштине Србије.

УНС тражи да полиција пронађе нападаче на двојицу сниматеља агенције Тањуг, које су у два различита инцидента физички напали демонстранти.

УНС поздравља уредничку одлуку ТВ Н1 да уживо преноси демонстрације испред Дома Народне скупштине, чиме је грађанима омогућила правовремено информисање и сматра да су новинари и сниматељи ове куће извештавали у интересу јавности.

Репортерка Телевизије Н1 Јелена Зорић рекла је УНС-у да је за њу најгора ситуација у којој се синоћ нашла била када се бели аутомобил залетео кроз Таковску улицу, да је одскочила у страну, а да су сниматеља који је био леђима окренут, у страну повукли демонстранти.

Она је УНС-у изјавила да није била сведок напада на новинаре, да јесте било добацивања и различитих коментара њој и сниматељу, као и да је полиција била свесна да су новинари на задатку.

"Кад се случајно задесило да останем једина између демонстраната и полицијске коњице, свесни су били тога и зауздавали су коње", рекла је Зорић.

Она је навела и да је деликатан моменат био када су демонстранти ушли у парламент, да је тек после седам, осам минута ушла у скупштински хол, где их, каже, ни један демонстрант нити полицајац није дотакао.

Зорић је за УНС описала и да им је полицајац рекао да се склоне када су касно ноћу снимали младића који је био на земљи, а полицајци су га ударали.

"Покушао је полицајац леђима да заклони камеру, а други полицајац је сниматеља раменом полако одгуривао. Опрезно је покушао да га удаљи са лица места, али је одустао и отишао", испричала је Зорић за УНС.
Извор: Бета

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa