Инфо

9. јул 2020.9. јул 2020.
Саопштење начелника МУО поводом тренутне епидемилошке ситуације

Саопштење начелника МУО поводом тренутне епидемилошке ситуације

Поштовани грађани,

Последњих неколико дана у свим локалним самоуправама Мачванског управног округа, присутан је пораст броја позитивних грађана на COVID-19.Из поменутог разлога ванредна ситуација је проглашена у граду Шапцу и општинама Владимирци,Коцељева и Богатић. Услед елементарне непогоде која је задесила Мачвански управни округ ванредна ситуација је проглашена у шест локалних самоуправа и још увек је на снази у општинама Крупањ, Љубовија и Мали Зворник.


Сви државни органи у локалним самоуправама поступају у складу са мерама прописаним за ванредну ситуацију. Примењују се мере које су наложене од стране Кризног штаба и мере које је свака од локалних самоуправа наложила у одлуци о проглашењу ванредне ситуације.

У циљу праћења тока епидемије, присутна је свакодневна комуникација и размена информација на релацији Окружни штаб и локални штабови.

У здравствени систем поново је укључен Ветеринарски специјалистички институт Шабац, са својим кадровским и техничким капацитетима, како би се у што краћем року добијали резултати анализа.

Повећање броја заражених COVID-19 последица је опуштања грађана и непридржавања мера које су у почетној фази епидемије дале добре резултате.
Зато апелујем на све вас да поштујете мере које су донете у циљу заустављања епидемије. Пре свега мислим на коришћење заштитних маски, држање прописане дистанце, поштовање забране окупљања у великом броју.

Једино тако, дисциплинованим и одговорним понашањем свих грађана може се утицати на ток епидемије и смањење броја заражених COVID-19.

Подсећам вас да здравствени систем у нашем Управном округу, али и у целој Републици Србији трпи огроман притисак. Здравствено особље улаже огрому енергију, како би се сачували животи грађана. Зато је моја молба да им помогнемо.
Поштујући мере које су наложене сачуваћемо себе, своје породице,здравствене раднике,а тиме и здравствени систем Србије.
Апелујем на све медије да објективно и благовремено информишу о епидемији COVID-19.

НАЧЕЛНИК
МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА И
КОМАНДАНТ ОКРУЖНОГ ШТАБА
Владан Красавац

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa