Инфо

9. јул 2020.9. јул 2020.
Комплетна болница у КОВИД систему

Комплетна болница у КОВИД систему

Према извештају Завода за јавно здравље регистровано је још 77 нових позитивних случајева заразе Ковидом 19. То су резултати лица чији су налази рађени искључиво у Ветеринарском институту. Још увек се чекају извештаји за 234 теста која су послата у лабораторију "Ватрено око".

-Од данас, Општа болница у Шапцу је КОВИД болница. У црвену зону је примљено више лица него јуче, 73 особе. Број онуг у сивој зони се повећава сваког тренутка, истиче командант Градског штаба за ванредне ситуације Небојша Зеленовић и додаје да је цела болница, односно 500 кревета ангажовано за КОВИД систем, за потребе не само Шапца већ целог округа.

Сви пацијенти који се редовно лече у Општој болници ће бити упућивани у друге општине Ваљево, Лозницу, Сремску Митровицу, а још увек се ради на организацији одвијања даљег лечења.

-Јуче је био највећи број пацијената који су се јавили у КОВИД амбуланту, односно 228 лица. Тестирано је 100 пацијената, чији су тестови јутрос послати на анализу истиче директорка Дома здравља др Јасмина Станковић и напомиње да нема потребе за паником као и да ће сва лица која се јаве са симптомима бити тестирана.

-На основу извештаја који сам добио могу да кажем да мере које су уведене у граду Шапцу се поштују. Захваљујем се суграђанима, предузетницима, угоститељима на поштовању мера каже начелник Градске управе Милан Васић и позива на личну и друштвену одговорност, јер само на тај начин можемо заштити себе и друге.

Градоначелник Шапца, такође апелује на све суграђане да уздрже од било каквих окупљања, протеста и свега што може додатно да погорша већ тешку ситуацију у којој се налази град.

-Као градоначелник и као неко ко руководи Штабом за ванредне ситуације овог града, апелујем на све грађане да се уздрже од било каквих окупљања, било каквих протеста, било чега што може додатно да погорша већ тешку ситуацију у којој се налазимо у нашем граду, рекао је Небојша Зеленовић.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa