Инфо

10. јул 2020.10. јул 2020.
Најгори дан од почетка епидемије

Најгори дан од почетка епидемије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је, по последњим подацима, данас најгори дан од почетка епидемије када је реч о броју умрлих од последица инфекције корона вирусом у Србији.

Он је казао да га брине чињеница да људи мисле да је нормално да претходних дана долазе на скупове широм Србије и да, како је рекао, заражавају једни друге.

"Седите код куће, да пробамо да оздравимо нацију. Лекари више не могу да издрже, немамо више ни места ни болница. Све што се скупља долази на наплату за три или четири дана", казао је Вучић новинарима у Паризу после сусрета са председником Француске Емануелом Макроном и немачком канцеларком Ангелом Меркел.

Оценио је да је "застрашујуће неодговорно" позивати људе на масовна окупљања у тренутној епидемиолошкој ситуацији.

"Последице оног од пре четири-пет дана видимо данас у броју заражених, а тек ћемо да видимо за ово јуче. Синоћ је у Београду било 4.000 људи, то је 50.000 заражених јер они оду кући па заразе оца, мајку, брата, сестру. Једно вече смо имали 3.500 људи, друго 4.200 и шта ћемо с тим", упитао је Вучић.

Додао је да нико неће моћи на силу да преузме власт у Србији.

"Дајте да сачувамо здравље, протестујте до миле воље кад прође епидемија. Ако неко хоће да убија свој народ и позива људе на тако нешто, онда радите то. Ми да бијемо неког ко седи негде и не предузима акте против државних институција и органа, на пада нам на памет", казао је Вучић.

Навео је и да се протести испред зграде Председништа Србије у Београду одржавају свакодневно од 2014. године али да проблема "никад није било".

"Нико није видео полицију док нису насилно упали у Скупштину и почели да гађају полицајце", казао је председник Србије.

Оценио је да се против Србије води "хибридни рат лажима и бруталним бесмислицама".

"Лагали су како иду водени топови са Бановог брда, како војска отказује послушност. Не знате шта да одговарате на такве глупости", рекао је Вучић.

Додао је да Војску Србије, посебно 63. падобранску и 72. специјалну бригаду, власт никада неће употребљавати за унутрашње немире нити је то, како је рекао, коме падало на памет.
Фотоа
Бета

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa