Инфо

10. јул 2020.10. јул 2020.
Неопходна здравствена нега за све грађане

Неопходна здравствена нега за све грађане

Комадант Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић истакао је на данашњој конференцији за новинаре да град Шабац чини 1,6 укупне популације грађана у Србији, а има проценат позитивих у Србији од 30 до 50 одсто дневно, што је забрињавајући податак.

-Ми верујемо да је епидемиолошка ситуација у Србији драматична, а не само у Шапцу. Ми једини имамо доказе да те тврдње поткрепимо. Докази су нам потребни да бисмо се суочили са чињеницама. Зараза не може да се контролоше ако не знате ко је позитиван, ко су особе које треба ставити под здрвствени надзор и коме треба помоћи- каже градоначелник.

Зеленовић је такође истакао да је Град спреман да помогне здравственим установама.

-Ми смо ту да помогнемо нашим здравственим установама, онима на локалном и републичком нивоу. Поводом новонастале ситуације Дом здравља треба да преузме одређене послове Опште болнице, јер се она затвара за редовне пацијенте, а они упућују на болничке смештаје у Сремску Митровицу, Ваљево и Лозницу. Треба да се увиди шта је неопходно да се поправи да ДЗ пружи здравствене услуге на најбољи начин. Директора ДЗ очекује упутства од ресорног министарства. Колико сам упознат неопходно је да се дода рендген дијагностика за коју ДЗ није регистрован и потребна је дозвола Министарства. Град има новац да купи рендген апарат. Општа болница ће обезбедити потребан кадар, бар су тако рекли. Урадићемо све што је у нашој моћи да се здравствена услуга свим грађанима пружи на најбољи могући начин- додаје Зеленовић.

Очекује да ће од уторка моћи да се ради до 300 тестова на Ковид 19 дневно, уместо досадашњих 80. Апеловао је на грађане да се понашају одговорно, да се придржајају свих превентивних мера заштите, држе растојање, носе маске и одржавају хигијену руку како би заштитили себе и друге.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa