Инфо

11. јул 2020.11. јул 2020.
Бета

Бета

НУНС новинарима делио прслуке са натписом ПРЕСС како би били безбеднији на протестима

Независно удружење новинара Србије (НУНС) организовало је данас у Београду поделу заштитних маски и прслука са натписом ПРЕСС редакцијама које извештавају са протеста.

Акција је покренута пошто је више новинара, сниматеља и фоторепортера повређено претходних дана док су извештавали са протеста у Београду а циљ те иницијативе је да се новинари учине видљивијим али и да органи власти и сами грађани поведу више рачуна о њиховој безбедности.

Главни и одговорни уредник агенције Бета Драган Јањић рекао је да су новинари свесни да су често мета управо зато што раде тај посао.

"Наш посао нема смисла ако га не будемо радили јавно. Јавност је наша највећа и најважнија заштита и то морамо да чувамо. Ми не радимо само за плате него је наш задатак и да штитимо јавни интерес и од тога нећемо одустати", рекао је Јањић новинарима испред просторија НУНС-а у Београду.

Удружење је најавило и да ће наредних дана набавити нове количине маски и прслука али и позвало органе власти и учеснике протеста да воде рачуна о безбедности новинара који како је наведено, раде у интересу јавности.

Маске и прслуци подељени су само новинарима са званичним легитимацијама редакција, односно новинарских удружења.

Извор: Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa