Инфо

13. јул 2020.13. јул 2020.
Фото Бета

Фото Бета

Брнабић: Предложићу обавезу ношења заштитне маске у затвореном простору за целу Србију

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће предложити да се ношење заштитних маски у затвореном простору уведе као обавезно за целу Србију, без обзира да ли је у неком месту проглашена ванредна ситуација или не.

Она је рекла да је у последња четири дана опао број новозаражених, што је, како је навела, резултат обавезе коришћења санитарних маски у градовима где је проглашена ванредна ситуација.

Брнабић је рекла да је у последња 24 часа 159 особа хоспитализовано у Србији због корона вируса.

Изнела је да су због тежине стања 40 респиратора послати у опште болнице и у оним градовима у којима их до сада није било: Ваљеву - седам, Смедеревској Паланци - три, Пожаревцу - пет, Параћину - пет, Здравственом центру у Ужицу - два, београдском КБЦ Звездара још два и КЦ Војводине још 25 респиратора.

"То показује колико је озбиљна ова борба и колико је тешка ова болест", рекла је Брнабић.

Брнабић је упутила "молбу да се људи не окупљају" јер је то "атак на здравствени систем".

"Вероватно ћемо у наредних неколико дана видети разултате ових протеста и неких јавних окупљања и прослава. Може да се деси да поново видимо пораст броја новозаражених. Изузетно је важно да сви поштујемо ове мере", казала је Брнабић.

Она је рекла да држава има све што је потребно за борбу с корона вирусом, између осталог и 180.000 тестова у магацинима.


Извор Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa