Инфо

15. јул 2020.15. јул 2020.
До данас регистровано преко 900 позитивних случајева

До данас регистровано преко 900 позитивних случајева

Како је саопштено на редовној конференцији за медије, у претходна 24 сата регистрована су још 102 случаја позитивна на ковид 19. До данас, у нашем граду регистровано је преко 900 позитивних лица као и 1800 контаката. У ОБ Шабац, која је претворена у ковид систем смештено је 220 пацијената. Пет лица се налазе на респиратору. Забележен је још један смртни случај.

-Према извештају који ми имамо, у току јучерашњег дана су позивани и контролисани сви контакти оболелих и сви поштују мере изолације – каже командант Градског штаба за ванредне ситуације и градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић и додаје да ће се наставити са проверама јер је то један начин који може довести до спречавања ширења заразе.

Сваки дан, у ковид 19 амбуланту јавља се преко 200 пацијената.
-Јуче, у ковид 19 амбуланту се обратило на преглед 248 пацијената са симптомима који су сумњиви на инфекцију ковид 19. Ми смо јуче, PCR тестом тестирали 120 пацијената. Те резултате очекујемо вечерас. Серолошким тестом је тестирано шест пацијената – наводи др Јасмина Станковић директорка Дома здравља и апелује на суграђане, односно хроничне болеснике да редовно користе своју хроничну терапију која се може издати и телефоном, као и на све возаче да вожњу прилагоде условима, да не возе у алкохолисаном стању.

-Ми смо имали једну интензивну борбу од 24. јуна са тим како да дођемо до додатних тестова. Успели смо да се изборимо да имамо довољно тестова али је касније дошло до тога да немамо довољно анализа, односно да капацитет лабораторија није довољан да може да их одради у потребном броју. Изборили смо се и за то, јуче сам добио обавештење у писму премијерке Ане Брнабић да је обезбеђено 250 анализа дневно – истиче комадант Градског штаба.

Све комуникације са привредним субјектима и предузетницима тече преко градске управе.
-Све наредбе и закључке штаба за ванредне ситуације које смо доносили у претходном периоду, су прослеђиване на мејл адресе привредним субјектима. Комуникација тече на дневном нивоу и увек од њих добијамо повратне информације. На тај начин смо вршили и поделу дезинфекционих средстава и обавештавали о актуелим дешавањима у граду, наредбама, односно закључцима које је штаб доносио наводи Милан Васић начелник Градске управе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa