Инфо

16. јул 2020.16. јул 2020.
НАЛЕД: Почела испорука заштитне опреме за социјалне раднике у 15 градова и општина

НАЛЕД: Почела испорука заштитне опреме за социјалне раднике у 15 градова и општина

Немачка развојна сарадња (ГИЗ) у сарадњи са Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД) обезбедила је маске, рукавице, визире и дезинфекциона средства за запослене центара за социјални рад и социјалних служби из 15 градова и општина у Србији, у циљу њихове ефикасније заштите, али и заштите корисника тих институција током трајања опасности од Ковид-19.

До сада је заштитна опрема испоручена у Пландиште, Ариље, Косјерић, Сремску Митровицу, Руму и Пећинце и Шид, а наредних дана стићи ће и у Прибој, Пријепоље, Сјеницу, Ужице, Мионицу, Лајковац, Лозницу и Крупањ.

Донација која премашује вредност од 50.000 евра се уручује у оквиру пројекта немачко-српске развојне сарадње "Услуге социјалне заштите за осетљиве групе".

НАЛЕД је почетком априла покренуо онлајн платформу за донације како би повезао и ујединио своје чланове и партнере у борби против Ковид-19, и то на првом месту локалне самоуправе којима је потребна помоћ са компанијама и медјународним организацијама које ту помоћ могу да пруже.

"Током ванредног стања, када су се потребе грађана и здравствених установа чиниле највеће, путем НАЛЕД-ове платформе за донације успели смо да обезбедимо храну, медицинску, заштитну и ИТ опрему за 41 општину у вредности од 250.000 евра", подсетила је извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић.

Истакла је да су Сада, када се епидемиолошка ситуација поново погоршава, задовољни смо што с партнерима из ГИЗ-а могу да уруче скоро 95.000 пари рукавица и још толико маски, као и око 4.000 визира и више од 4.000 литара дезинфекционих средстава социјалним радницима који су свакодневно изложени ризику од вирусног обољења.

Према потребама исказаним на платформи НАЛЕД-а, у 34 одсто локалних самоуправа у Србији истичу да би донације у медицинској и заштитној опреми биле веома значајне у сузбијању пандемије и заштити становништва.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa