Инфо

16. јул 2020.16. јул 2020.
Није неопходно затворити "Јазаки" на 14 дана

Није неопходно затворити "Јазаки" на 14 дана

"Како је дошло до промене у епидемиолошкој ситуацији на Округу, повећан број позитивних на ЦОВИД 19 вирус довео је до нестабилне епидемиолошке ситуације и проглашења ванредне ситуације у граду Шапцу.
Обавештавамо вас да сталном контролом позитивности на ПЦР тестовима код свих на Округу, повећава се број оболелих особа које раде у YAZAKI DОО - Слободна зона бб.

У последњих пар дана је откривена позитивност код 73 особе, а сигурно има и оних који нису посетили лекара, као и асимптоматских случајева.

У разговору са претпостављенима из YAZAKI DОО дошли смо до закључка да за сада није неопходно да се фабрика затвори на период од 14 дана.

Затварање ће уследити у случају да дође до заражавања унутар фабрике, непримењивањем превентивних мера"
- наводи се у саопштењу Завода за јавно здравље Шабац Штабу за ванредне ситуације града Шапца.

Завод за јавно здравље Шабац јуче је послао нови допис Штабу за ванредне ситуације града Шапца, са препорукама за рад фабрике "Јазаки", где се између осталог наводи да "није неопходно затворити фабрику на 14 дана". На основу тога Штаб за ванредне ситуације града Шапца је на синоћној седници донео низ мера и препорука за рад у овој фабрици и заштиту здравља запослених чију ће примену контролисати Град.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa