Инфо

16. јул 2020.16. јул 2020.
Охрабрујући показатељи

Охрабрујући показатељи

Од 148 тестираних у Дому здравља и Општој болници, 62 теста су позитивна. У Ковид амбуланти тестирано 120 особа, позитивних је 58, наведено је на данашњој конференцији за новинаре Градског штаба за ванредне ситуације.

У низу од претходних дана, проценат позитивних у односу на број тестираних је мањи.

- Најновији показатељи охрабрују. Проценат позитивних тестова у односу на број тестираних је у опадању. Уверен сам да већи број тестираних и појачан надзор контаката су једини пут ефикасне борбе са заразом при којој не стаје живот и економија, где нема забране кретања за све - рекао је командант Градског штаба за ванредне ситуације Небојша Зеленовић и додаје да је у сталном контакт са Републичким штабом, те да ће ускоро бити учињен ниви корак у борби са Короном.

-Како су капацитети Опште болнице при крају, јер се ту смештају оболели из целог округа, упитан сам можемо ли поново опремити и ставити у рад привремену болницу у сали Економске школе. Потврдно сам одговорио и уколико Градски штаб одобри, још вечерас ћемо почети опремање. Град ће обезбедити средства за опремање, док ће Министарство здравља обезбедити средства за људство и опреме за несметан рад ковид болнице - изјавио је Зеленовић.

На молбу директора Опште болнице Дом здравља ће упутити десет медицинских сестара и техничара.

- Сарађујемо и трудимо се да будемо подршка колегама. Јуче је 252 пацијената прегледано. Резултати су бољи, али апелујем да се буде опрезан и да се не чека на преглед, већ да покушамо да инфекцију уочимо у раној фази - изјавила је др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља "др Драга Љочић".

Од овог јутра се спроводе прописана мере у "Јазакију".

-Као што знате, јуче је, током конференције стигла препорука Завода за јавно здравље да се на 14 дана затвори компанија "Јазаки". После консултација за републичкиом Штабом за ванредне ситуације, препорука је промењена и уместо затварања наложено је увођење посебних мера које се односе на радне процедуре унутар компаније, начин превоза и надзор над свим тим мерама. Синоћ је на Штабу усвојена мера и од ујутра се она спроводи. Очекујем већ вечерас прве извештаје по том питању од надлежних лица.У Јазакију се већ од данас спроводе прописане мере надзора, верујемо да ће задужени за контролу радити добро и да ће тако и здравствена безбедност бити на највишем нивоу, а компанија радити.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa