Инфо

21. јул 2020.21. јул 2020.
Фото Интернет

Фото Интернет

Прва жртва Ковида-19

Протеклог викенда, од последица Ковида 19, преминуо је педесетседмогодишњи мушкарац из Брдарице, прва жртва вируса у коцељевачкој општини од почетка епидемије.

Још четворо житеља овог краја налази се на болничком лечењу и, према речима команданта Штаба за ванредне ситуације, за сада су у стабилном стању.

Присуство коронавируса је до почетка ове недеље потврђено код 58-оро људи. Најмлађи заражени становник општине Коцељева има само годину дана, док је најстарији оболели старости 85 година. Највећи број заражених је међу популацијом од 20-50 година.

-Ситуација није добра. Стање је слично и у окружењу. Велики је ово број оболелих за Коцељеву, али је ипак нешто боља у односу на претходних неколико седмица, гледајући статистичке податке. Углавном се сада у Ковид амбуланту јављају оболели на други или трећи преглед. Дакле, смањен је број људи који се први пут обраћају лекарима за помоћ. Надамо се да ће број новозаражених полако почети да опада. Пратимо редовно ситуацију и верујемо да ће све предузете мере уродити плодом- изјавио је председник општине и командант општинског кризног штаба Душан Илинчић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa