Инфо

31. јул 2020.31. јул 2020.
Вулин почасни летачки знак пилота

Вулин почасни летачки знак пилота

Командант Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије генерал-мајор Душко Жарковић уручио је данас министру одбране Александру Вулину почасни летачки знак пилота за допринос развоју, опремању и унапређењу оперативних способности тог вида војске.

Како се наводи у саопштењу, Вулину је летачки знак уручен на свечаности поводом Дана рода авијације која је одржана на војном аеродрому "Пуковник Миленко Павловић" у Батајници.

Вулин је на свечаности честитао припадницима авијације њихов дан и рекао да су они од државе добили не само нову него и најбољу технику, јер су и сами најбољи.

"Српска војска ће увек чувати своје небо... Друге земље, ма колико богатије биле, ма колико немале иза себе историју ратова, ма колико непреживеле НАТО агресију, сада допуштају да им други чувају небо, да други авиони, друге авијације крстаре изнад њихове земље и њихове воде. Српска војска то никада себи неће дозволити", рекао је Вулин.

Он је додао да је та свечаност прилика и да се сви подсете на оне који више нису ту, на оне који су полетели када није било никакве шансе да слете и да се врате својој кући и породици.

"Данас се сећамо оних који су ову земљу чували и бранили испред последњег великог некажњеног злочина 20. века - НАТО агресије. Данас се сећамо њих и мислимо - како ли би само били поносни да стоје у овом строју и да виде обновљено, снажно, храбро Ратно ваздухопловство", рекао је он.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa