Инфо

31. јул 2020.31. јул 2020.
Опозиција погрешно реагује

Опозиција погрешно реагује

Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић изјавио је да је Србија данас један од генератора криминала у региону и битан међународни чинилац у тој области.

Тадић је на конференцији за новинаре у седишту СДС рекао да је Србија поново постала плен организованог криминала и политичко тајкунских организација, а да је Александар Вучић човек који је сломио државу, срушио све независне институције и системски криминализовао српско друштво.

Он је рекао да се грађани збуњују тако што им се једна по једна пласирају различите афере, које су једна по једна пуштају у јавност.

"Од 2012. до данас постоји само једна афера у којој живе, а то је свеопшта системска криминализација српског друштва", навео је Тадић.

Казао је и да део опозиције када напада Вучићев режим указује на афере на начин који је "испод сваког потребног нивоа знања и експертизе".

"Тиме отвара пукотине Вучићу да се увек извуче из афере или ситуације у којој се нашао, од афере Крушик, шверца наоружања, шверца наркотика, сарадње с навијачким групама, употребе батинаша...", навео је председник СДС.

Претходних дана, рекао је, пуштане су једна по једна афере Јовањица, Крушик, Прва петолетка, то збуњује грађане, па се на крају свака од њих заборави.

"Опозиција на погрешан начин усмерава пажњу јавности кад је у питању афера Крушик и када су у питању шверцери оружја. Ових дана имамо усмеравање пажње на министра Расима Љајића и на државног секретара који су последњи у читавом систему одлучивања, а пре тога су Вучић, шеф БИА, министар полиције, министар иностраних послова, који одлучују о томе где ће се транспортовати оружје", казао је.

Навео је да Љајић и његов сарадник имају само формалну улогу да дају потпис, а да се ништа од тога не би десило да није Александра Вучића.

"У овом тренутку, не знам из ког разлога, представници опозиције преусмеравају пажњу јавности, медија, стручњака, аналитичара на оно што није битно од онога што је битно. А битан је Вучић и његов политички криминални клан који управља земљом свих ових година", навео је.

Тадић је рекао да је он успоставио стратешко партнерство с Азербејџаном, а да Вучић урушава то пријатељство. Навео је да је Слободан Тешић у време његове власти био блокиран у сваком послу јер је међународни шверцер и кршио је међународне норме, а да је потом постао финансијер Српске напредне странке.

Тадић је на питање да ли је тачно да неколико пута годишње иде у Азербејџан о трошку те државе одговорио да то није тачно и да одлази само на форум у Дохи, али о свом трошку.

Казао је и да је Александар Вучић у време када је дошао на власт и обезбеђивао продају оружја Јерменији, од њега, као бившег председника тражио да замоли председника Азербејџана да настави да гради пут Прељина Појате, а да Азербејџан обезбеди финансирање, а да не тражи српску контра гаранцију, што је он тада и учинио.

Тадић је рекао и да је у време када је он био председник Србија имала најбоље резултате у борби против организованог криминала у региону, да су истражили, ухапсили и процесуирали, између осталих Дарка Шарића.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa