Инфо

1. август 2020.1. авг 2020.
Подаци охрабрујући

Подаци охрабрујући

На данашњи дан регистровано је десет новооболелих вирусом Ковид 19. Тестиране су 52 особе, 16 тестова је позитивно, али од тих 16, шест су тестови ретестираних особа. Ових шест особа ће бити даље у самоизолацији. Саопштено је на редовној конференцији за медије Градског штаба за ванредне ситуације, где су додали да је нетачна информација како лабораторија за тестирање у Шапцу не ради.

-У једном тренутку ће бити у процесу ремонта, но то неће утицати на њен рад, прецизирао је командант Штаба Небојша Зеленовић. Подаци које добијамо су охрабрујући, јуче и данас је било десет новооболелих, што је мање у односу на претходне дане, видећемо како ће бити у наредним данима - изјавио је Зеленовић.

Последњег дана јула је у ковид амбуланти прегледано 203 пацијента, од чега је 152 особе први пут прегледано, а 151 је подвргнуто контролном прегледу.

-Резултати узоркованих 30. јула PCR тестом су стигли, 71 је ретестирана особа, од којих је шест имало позитиван тест. Поново напомињемод а се пролонгира период за ретестирање. Према претходном алгоритму ону је био 21 дан, сада је 14, а очигледно је потребан дужи период од две недеље, да резултати буду негативни. Јуче смо имали састанак са координатором привремене ковид болнице, Опште болнице и Градксе управе, стигла нам је лична заштитна опрема и што се нас тиче све је спремно за пријем пацијената - истиче директорка Дома здравља "Др Драга Љочић" др Јасмина Станковић.

Полицијска управа је наставила са контролом контакт особа које су у самоизолацији.

-Контролисано је 875 лица, 859 телефонски, 16 ненајављеном посетом и сви су дисциплиновани. Комунална полиција је уручила 39 решења санитарних инспектора –рекао је начелник Градске управе Милан Васић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa