Инфо

3. август 2020.3. авг 2020.
Још 8 ковид позитивних у Шапцу, двоје умрло

Још 8 ковид позитивних у Шапцу, двоје умрло

На данашњој конференцији градског Штаба за ванредне ситуације саопштено је да у Граду Шапцу има 8 нових случајева заразе овид 19 вирусом и то од 23 тестирана. Према подацима добијеним из Ковид болнице тамо се тренутно налази 212 пацијената. Примљено је 7 нових пацијената, док је 18 отпуштено. На респиратору се налазе 4 особе, а било је и 2 смртна случаја.

Директорка Дома здравља "Др Драга Љочић" др Јасмина Станковић, навела је да се током овог викенда у ковид амбуланту јавио најмањи број пацијената.

-Јуче смо имали укупно 89 прегледа, од тога 23 прва, а 66 контролних. Јуче је укупно тестирано 39 пацијената, са онима који су ретестирани. Нема још места опуштању. Такође апелујем на пацијенте који се јављају у службу хитне медицинске помоћи да кажу уколико су били у ковид 19 амуланти, да ли су тестирани и да ли су позитивни. Важно је да у овој ковид пандемији сачувамо здравствене раднике, како би систем могао да функционише. Пацијенти који су истриажирани у ковид амбуланти и немају упалу плућа не треба да се опуштају. Треба стриктно да се придржавају свега што им лекар каже, да пију терапију и уколико дође до било каквих погоршања да се одмах јаве у амбуланту, јер пнеумонија може да се развије касније, рекла је др Станковић.

Начелник Градске управе Милан Васић навео је да је према извештају Полицијске управе контролисано 875 лица, од тога 859 телефоном, а 16 на адресу и није било основа за покретање поступака. Известио је и о другим актуелним темама.

-Комунална милиција је уручила 39 решења санитарне инспекције. Од данас градски превоз почиње да функционише у летњем режиму. Градски превоз је од 9. јуна функционисао редуковано, са изузетно смањеним бројем полазака свих линија. Када се ради о квалитету ваздуха, Град Шабац је на сајту поставио све извештаје од јануара, како Завода за јавно здравље Шабац, тако и завода из Београда који смо ангажовали како би мерили индустријска загађења. Сви ти подаци су јавно доступни на сајту Града. Још чекамо извештај Министарства за заштиту животне средине и чим га добијемо поставићемо и њега на сајт, рекао је Васић.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa