Инфо

3. август 2020.3. авг 2020.
Корона отказала овогодишњи Церски марш

Корона отказала овогодишњи Церски марш

Ове године Церски марш ће се одржати само симболично. Због епидемиолошке ситуације масовност ће изостати, али ће представници Удружења грађана "Церски марш" у недељу 16. августа одати пошту церским јунацима и цивилним жртвама Првог светског рата.

-Чекали смо последњи моменат да донесемо коначну одлуку у којој форми ће се овогодишњи Церски марш одржати. Основна одлика ове манифестације, бројност, неће бити могућа. Дана када је планиран Марш, 16. августа, у 8 сати ујутру у порти цркве Св. апостола Петра и Павла биће одржан помен за јунаке и цивилне жртве Великог рата. После тога, делегација нашег Удружења обићи ће све споменике везане за Велики рат који се налазе у нашем граду и у 15 сати планирамо да 10 људи уђу пешке, од табле "Текериш" до спомен комплекса. Ту ће бити одржан помен јунацима Церске битке. После полагања венаца имаћемо кратку причу о Церском маршу и кратко предавање о Милунки Савић, које ће одржати Милан Богојевић аутор романа "Ордење и ожиљци", рекао је председник Удружења грађана "Церски марш" Божидар Катић.

Из Удружења апелују на грађане који су желели да иду на овогодишњи Церски марш, да се не окупљају и не долазе тог дана пре Цркву. Уместо тога, све ће моћи да прате на лајв стриму Фејсбук странице "Церски марш". Такође је апеловао на све њих да искористе ово време и да сва својим породицама оду до Цера и спомен комеплекса на Текеришу.

Овогодишњи Церски марш вероватно би оборио прошлогодишњи рекорд, када је на Текериш отишло око 3.000 људи. Првог дана када је објављено да људи могу да се пријаве стигла је 527 пријава, а за две недеље укупно 1.241. Након тога пријављивање је обустављено.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa