Инфо

4. август 2020.4. авг 2020.
Фото: Wikipedia

Фото: Wikipedia

СЗО се заложила за безбедну вакцину против корона вируса

Светска здравствена организација (СЗО) заложила се данас за поштовање постојећих правила и протокола за развој вакцине против корона вируса пошто су руске власти обећале "неколико милиона доза" те вакцине почетком 2021. године.

"Свака вакцина и сваки лек морају да буду подвргнути различитим испитивањима и тестовима" пре њихове производње, изјавио је данас у Женеви портпарол СЗО-а Кристијан Линдмајер на онлајн конференцији за новинаре.

Према његовим речима, постоје јасне смернице и прописи како би процес био сигуран и ефикасан.

"Понекад научници кажу да су нешто пронашли што је наравно одлична вест. Међутим између тренутка проналаска и могућности производње неке вакцине која је добра и прошла све етапе, постоји велика разлика", додао је портпарол.

Руске власти саопштиле су у понедељак да ће ускоро бити у могућности да месечно производе неколико стотина хиљада доза вакцина против корона вируса и чак "неколико милиона" од 2021. године.

Русија, као и многе друге земље, месецима ради на вакцини против корона вируса. Та вакцина је плод сарадње лабораторије с Министарством одбране.

Неки научници су изразили забринутост због брзине развоја вакцине у Русији, оцењујући да су можда неке етапе прескочене како би се убрзао рад.
Фото
Beta

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa