Инфо

5. август 2020.5. авг 2020.
Boris Milošević Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Boris Milošević Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Милошевић: Залог за будућност

Потпредседник владе Хрватске из редова српске националне мањине Борис Милошевић рекао је новинарима у Книну да свој долазак на обележавање годишњице војно-полицијске акције Олуја сматра залогом за будућност и истакао да треба поштовати све жртве рата без обзира на националност.

"Нека се прекине спирала мржње како се страхоте рата никад не би поновиле. Треба поштовати све жртве без обзира на националност. И Срби из Хрватске су имали своје жртве и то треба поштовати", рекао је Милошевић, пренела је телевизија Н1.

Он је додао да су "емоције још свеже и да свој долазак сматра залогом за будућност".

"Чуо сам поруке мира и помирења и сматрам да је ово први корак", поручио је Милошевић.

Он је рекао да сматра да је (хрватско) друштво сазрело да поштује све жртве.

Упитан о нападима из Београда због његовог доласка у Книн, он је одговорио да су очекивани, да их разуме као говор људи који су претпели бол и да у том смислу ником не замера.

У Книну је јутрос, у присуству државног врха на челу с председником Зораном Милановићем почела централна манифестација обележавања Дана победе и домовинске захвалности, Дана хрватских бранитеља и 25. годишњице војно-полицијске акције Олуја.

Свечаности присуствују сви чланови хрватске владе, а први пут и високи политички представник српске националне мањине, потпредседник владе из редова Самосталне демократске српске странке (СДСС) Борис Милошевић, што је у Загребу оцењено као "снажна и важна порука помирења" у односима Хрвата и српске мањине, али и Хрватске и Србије.

У време мандата председника Иве Јосиповића, на манифестацији у Книну је 2012. био председник Српског демократског форума, Вељко Џакула, али он није био изабрани политички представник Срба.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa