Инфо

(5. август 2020.)

Начелник МУО, Владан Красавац: Ситуација и даље нестабилна

Начелник МУО, Владан Красавац: Ситуација и даље нестабилна
Епидемилошка ситуација на подручју Мачванског управног округа и даље је нестабилана, јер осцилира број позитивних на КОВИД-19 али и због двоцифреног броја позитивно потврђених на КОВИД-19. Стање се драстично смирило, јер је број позитивних лица знатно мањи. Број позитивних, активно оболелих и укупно излечених на подручј Управног округа у овим данима показују значајан пад у односу на прошлу недељу и дају право на благи оптимизам и побољшање ситуације. Пре седам дана Општа болница Шабац, која је уједно и Ковид болница за Мачвански управни округ имала је 275 хоспитализованих а данас је то 210 пацијената, што је показатељ да имамо више отпуштених пацијената од новопримљених. Просечна старост оболелих је око 45 година, популациона група између 35 и 40 година односно радно способно становништво.

Привремена Ковид болница у Економској школи у Шапцу, биће отворена до краја следеће седмице. Ако све буде у реду са епидемиолошком ситуацијом координатор потпуковник др Жарко Мићовић, ће Ковид болницу предати команданту Градског штаба за ванредне ситуације, који ће пратити препоруке и мере Републичког кризног штаба и на основу њих доносити даље одлуке.

У центрима социјалне заштите и колективног становања, домовима за старе, за сада имамо стабилну ситуацију, без оболелих. У овим установама свакодневно се примењују све мере заштите.Улазак у домове се обавља по специјалној процедури а посете су забрањене. Ситуација је иста и у Центру за азил у Бањи Ковиљачи.

Све градске и општинске управе у Мачванском управном округу и ако раде у редукованом систему, свакодневно пружају услуге потребне грађанима. У управе се улази са маском, одмах се врши дезинфекција руку, а улази ограничени број особа. Препорука је да се комуникација са органима управе обавља електронским путем,као би се избегло окупљање већег броја људи.

Будимо одговорни, чувајмо себе и друге, јер тако чувамо нормално функционисање система.


Кабинет начелника
Владана Красавца


Најновији број

17. септембар 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa