Инфо

6. август 2020.6. авг 2020.
Фото: Илустрација

Фото: Илустрација

Управа царина: Од почетка године у камионима међу робом за царињење нађено више од 650 миграната

Цариници се готово свакодневно сусрећу са покушајима миграната да се сакривени међу робом илегално пребаце на територију ЕУ, а од почетка ове године је у покушају илегалног преласка границе спречено више од 650 миграната, саопштила је данас Управа царина.

Како се наводи у саопштењу, често се дешава да на свом илегалном путу ка некој од европских земаља мигранти, сакривени у камионима "залутају" на неку од унутрашњих царинских испостава.

"Управо то се догодило осморици миграната, које су цариници пронашли 5. августа, када је на испостави Терминал Ниш стигао домаћи камион, који је из Солуна превозио робу за увозника у Нишу. У њему су цариници затекли осморицу младића, готово дечака, сакривених међу палетама електрода за електролучно заваривање", наводи се у саопштењу Управе царина.

Цариници су прегледали камион иако су македонска царинска обележја била неоштећена, што говори о томе да је камион прегледан у Северној Македонији, а када су након окончања царинског поступка у присуству полиције отворили камион, у њему су осим робе били и младићи.

Управа царина наводи да ће полиција, која их је преузела у даљу надлежност, утврдјивати како су и где мигранти ушли у камионски товар.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa