Инфо

7. август 2020.7. авг 2020.
Данас стиже 60% "минималца"

Данас стиже 60% "минималца"

На рачуне више од милион запослених у 235.372 предузећа данас стиже 60 одсто минималне зараде, односно око 18.000 динара или 155 евра, које држава исплаћује у оквиру новог пакета мера помоћи привреди.
Из буџета су за ту сврху опредељене 18,4 милијарде динара.


Новац ће добити новоосноване фирме, али ће њима средства, у висини од 120 одсто минималца, бити уплаћена у септембру. Право на ову помоћ имају предузећа основана у периоду после 15. марта, а најкасније до 20. јула ове године, и за њих ће бити отворени посебни наменски рачуни.

Сви који су добили минималну зараду у јулу аутоматски су пријављени за нови пакет мера. Њима друга уплата следи у септембру, а за један месец биће им одложени порези и доприноси на зараде.

У Савезу рачуновођа и ревизора Србије објашњавају да корисници претходне новчане помоћи морају да одржавају број запослених у складу са тим условом до 31. октобра, а они који прихвате нове исплате, до краја ове године.

- То је главни разлог што већина предузећа која су користила први пакет мера сада каже да неће користити овај нови - истиче Весна Нешић, из Савеза.

Новости онлине

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa