Инфо

8. август 2020.8. авг 2020.
фото: www.381vesti.com

фото: www.381vesti.com

Обележје за медије под контролом власти

Друштвена мрежа Твитер објавила је да ће од сада обележавати налоге медија чија уређивачка политика је под контролом власти.

Нове ознаке ће се примењивати на све медијске куће у којима је видљив утицај државе на уређивачку политику помоћу финансирања, политичких притисака и контроле над процесом продукције и дистрибуције. До сада су ову ознаку од већих медија добили Чајна дејли, Раша тудеј и Спутњик.

Твитер је објавио да је поступак означавања започет прво у неколико земаља предодређених за то, али да ће се ширити и на остатак света. Ова друштвена мрежа планира да означава и налоге припадника власти, али само званичне, не и приватне. Одлуку о обележавању налога Твитер је донео после салви критика због ширења дезинформација и пропагандних кампања.

Осим борбе против дезинформација, циљ ове одлуке је и “пружање контекста” корисницима који на друштвеним мрежама прате вести.Твитер међутим није пионир у овим напорима, неколико платформи, попут Јутјуба, то већ чини. Да се подсетимо, Твитер је већ ранијепочео да обележава неприкладне твитове политичара.
Каматица

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa