Инфо

11. август 2020.11. авг 2020.
Епидемиолошка ситуација у Мачванском округу и даље нестабилна

Епидемиолошка ситуација у Мачванском округу и даље нестабилна

Епидемиолошка ситуација у Мачванском округу и даље је нестабилна. Према најновијим информацијама које се односе на јучерашди дан,у Мачванском округу је 15 новооболелих, од којих је 11 у Шапцу, 1 у Лозници, 1 у Крупњу, 1 у Богатићу и 1 у Коцељеви.

- До сада смо имали преко 3.000 оболелих, али је активно оболелих још 1.058 особа. Надамо се да ћемо у наредном периоду од две до три недеље бити на нули. Што се тиче контаката у кућној изолацији тај број се смањује. Тренутно је око 1.000 контаката у изолацији на територији Мачванског округа, каже епидемилог др Драгана Радојичић, епидемилог из ЗЈЗЈ Шабац.

До сада је урађено преко 15.000 тестова у Мачванском округу, од којих је ЗЗЈЗ урадио 22%, више од 3.000 тестова. Када је реч о новооболелима, просечна старост у првом пику је била 49, а у овом, другом таласу просек је 49 година.

- Питање је до када ће све ово да траје. Превентивне мере су неопходне зато што је вирус присутан у ваздуху и у људима. Најбитније је да се придржавамо мера заштите које подразумевају ношење маски у затвореном и држање социјалне дистанце у отвореном простору. Наравно, дезинфекција руку је обавезна, додаје др Радојичић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa