Инфо

11. август 2020.11. авг 2020.
Крајем следеће недеље име мандатара

Крајем следеће недеље име мандатара

Председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да ће у другој половини наредне недеље бити одржана седница председништва СНС на којој ће бити речи о томе ко ће бити мандатар за састав нове Владе.

Вучић је током обиласка радова на Београду на води, одговарајући на питања новинара, рекао да ће се "наредне или оне тамо недеље знати како ће Влада да изгледа".

Вучић је одговорио да ће пре коначне одлуке ко ће бити чланови Владе поново разговарати са странкама које су после избора 21. јуна ушли у Народну скупштину.

"Важно је да Влада буде модерна и спремна за борбу, да разуме који је наш пут, стратешки и европски", казао је Вучић.

Он је најавио да ће нова Влада наставити сарадњу са "онима које би ви да нам забрањују да сарадјујемо", подразумевајући Русију и Кину, који су допринели да Србија буде "прва или друга у Европи по стопи бруто домаћег производа" и да тешку кризу због епидемије "поднесе лакше него други у Европи".

Вучић је рекао и да би желео да у новој Влади буде више жена и младих људи, а да је око састава нове Владе "јасно око 70 посто" оних који бити њени чланови.

"Желео бих и да имамо нешто млађу Владу, али нису вазне године него енергија и борбеност људи које хоће да се боре да трче по Србији, да разговарају са људима. Који не желе да постану министри да би добили ротацију, секретарицу и шофера, већ размишљају како да Србији буде боље", казао је Вучић.

Он је рекао да ће "свим опозиционим странкама понудити потпредседничка места".

Вучић је најавио да ће се "за 15-16 дана све знати", укључујући и то ко ће бити председник Скупштине Србије".
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa