Инфо

11. август 2020.11. авг 2020.
Вујковић: У борби против ковида, људски ресурси су најважнији

Вујковић: У борби против ковида, људски ресурси су најважнији

Завод за јавно здравље у блиској будућности запослиће 23 здравствена радника, речено је на данашњој конференцији за новинаре у ЗЗЈЗ Шабац.

- Као вид сталне подршке Министарства здравља и Владе РС у борби против ковида, али и свих других заразних болести које могу да угрозе здравље наших суграђана и житеља Мачванског округа, Министарство здравља нам је одобрило пријем 7 запослених на неодређено радно време. Такође је важна и подршка Министарства за европске интеграције и делегације Европске уније у Србији од којих смо добили одобрење за пријем 9 здравствених радника. Независно од тога, планирамо да запослимо 7 радника у стални радни однос, истакао је директор ЗЗЈЗ Шабац др Бранко Вујковић.

Када је реч и ПСР дијагностици, људски ресурси су најважнији.
- Очекујемо да ћемо убрзо добити обученог молекуларног биолога као носиоца посла. Имаћемо четири запослена која ће радити на ПСР дијагностици. Што се тиче опреме, то је најмањи проблем, додао је Вујковић.

Наредне године, ЗЗЈЗ обележава сто година постојања. Са тим у вези, ова здравствена установа аплицирала је средства за реконструкцију и адаптацију објекта. У наредна два месеца, колико је предвиђено за радове, један део зграде биће опредељен за ПСР дијагностику.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa