Инфо

11. август 2020.11. авг 2020.
Градоначелник обишао радове на изградњи фонтане и платоа у Великом парку

Градоначелник обишао радове на изградњи фонтане и платоа у Великом парку

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић са сарадницима посетио је данас Велики парк где су у току радови на изградњи фонтане и платоа. Том приликом градоначелник је оценио да је овај пројекат један од најзначнијих у граду.

-Парк је значајан првенствено због људи који живе у Сремској улици, насељу Камичак и Улици краља Милана јер се сви окупљају на овом простору. Парк ће имати мало језеро са фонтаном, воду и нове садржаје за пристојан живот људи у граду. Ми се у овом тренутку интензивно боримо против заразе, сви показатељи нам говоре да полако излазимо из кризе. С друге стране ми смо се постарали да се живот не заустави. Шабац је ових дана једно велико градилиште. Уређују се паркови, тротоари, дечја игралишта и школска дворишта. Ово је град који сви заједно градимо за Шапчане, и за људе који га воле. Настављамо живот и даље у складу са тренутним околностима, и онолико колико је могуће. Апелујем на грађане да држе социјалну дистанцу, да носе заштитне маске и да се понашају одговорно и солидарно-рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.



Према речима градског урбанисте Ксеније Лукић, Велики парк ће ускоро добити ново савремено рухо, биће изграђена нова фонтана у којој ће се наћи острво са зеленилом.

- Поред тениског терена и дечјег игралишта који су рађени у претходном периоду, остала нам је једна велика површина као центар новог дела Великог парка. Овде ће се налазити велика фонтана у којој је острво са зеленилом. Симболично је кружног облика, како би се остварила веза са некадашњим уређењем и фонтаном, која је раније постојала. Простор ће бићи оплемењен савременом хиперболом и мобилијаром како бисмо испратили нове тенденције- рекла је Лукићка.



Велики парк је место где су одрастале многе генерације, једна од њих је наша суграђанка Вера Марчетић Симић која истиче да је овој зеленој оази највише недостајала вода.

- Овде постоје бројни садржаји како за најмлађе, тако и за старије. Нова фонтана допринеће да овај парк буде још лепши. Нама је овде недостајала вода . Свако ко се прошетао нашим градом имао је прилику да види да је много паркова уређено, као и сам прилаз реци Сави. Шабац је град у ком свако од нас жели да живи- каже житељка Вера Марчетић Симић.

Више од две године је прошло од како су наши суграђани заједно са градским архитектама учествовали у припреми предлога овог нацрта.

-Поред уређеног улаза у Велики парк који је завршен пре неколико месеци, најзад је дошао на ред и овај део парка који много значи нама који овде живимо. Значајан је посебно за млађу децу који се радо овде играју, и поред тога што раније није било све безбедно. Парк ће након завршетка бити идеално место за све старосне доби- истакла је помоћница градоначелника Јелена Топаловић Петровић.

Планирано је да радови на изградњи фонтане и платоа буду завршени за месец дана. Укупна вредност радова је 20 милиона динара.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa