Инфо

12. август 2020.12. авг 2020.
Лончар: Проблеми на плућима и срцу код излечених пацијената

Лончар: Проблеми на плућима и срцу код излечених пацијената

Све више пацијената који су прележали корону јавља се са проблемима на плућима и на срцу и он морају да буду адекватно збринути, јер не могу да се упућују у ковид болнице, рекао је данас министар здравља Златибор Лончар.

Након састанка са директорима ковид болница, он је рекао да се за пацијенте који су прележали ковид-19, а који се сада јављају са проблемима на плућима и на срцу, морају обезбедити одговарајући капацитети.

“Морамо да их озбиљно збринемо, да прегледамо и да видимо о чему се ради са тим пацијентима”, рекао је Лончар.

Министар је навео да ће привремена болница за ковид пацијенте у београдској Арени наставити да ради, као и све ковид амбуланте, те да ће Клиника за дерматовенерологију Клиничког центра Србије, као и Институт за реуматологију, од данас изаћи из ковид система.

Најавио је и да је у плану да из ковид система ускоро изађе и Институт за ортопедију на Бањици.
Арена наставља као болница, спремамо је за јесен

Здравствени систем се припрема за сценарио на јесен и мора бити спреман на све, каже министар здравља Златибор Лончар и наводи да привремена болница за ковид пацијенте у Београдској арени наставља да ради, а да ће се у наредне две недеље настојати да се здравствени радници одморе.

“Покушаћемо да здравствене раднике одморимо, посебно из унутрашњости који су сада у Београду или у неким другим болницама, да их вратимо у њихове градове и да они покушају да искористе годишње одморе и да се одморе”, рекао је Лончар.

Поручио је и да није време за опуштање, те да сви треба да буду свесни да ће маске дуго бити наша реалност и да не смемо да се опустимо и “јуначимо”.

“То је једини начин да функционише и то се показало као добро и да може да да резултат. Маске, дистанца и хигијена…”, навео је министар.
Нова С

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa