Инфо

12. август 2020.12. авг 2020.
Изградња тротоара у Улици деспота Стефана Лазаревића

Изградња тротоара у Улици деспота Стефана Лазаревића

У Улици деспота Стефана Лазаревића у току су радови на изградњи тротоара дужине 750 метара, на потезу од вртића до ОМВ пумпе. Вредност радова је три милиона динара. За ову намену новац је издвојен из градског буџета.

-За нас грађане који живимо у овом делу града изградња тротоара значи много. Више од 500 ученика свакодневно пролази овом улицом. Сада ће наша деца моћи брже и безбедније да се крећу, такође и ми старији грађани. Више не морамо да прелазимо преко травњака јер смо добили безбедну територију- рекао је мештанин Драган Станимировић.

Бетонирање тротоара наишло је на позитивне коментаре грађанства, задовољни су свим инфраструктурним радовима који су урађени у протеклом периоду.

-Ја живим у Улице Проте Смиљанић. Урађено је много тога у протеклом периоду, тротоар у Улици Проте Смиљанић, тротоар у Суреповој улици. Данас се ради тротоар у Улици деспота Стефана Лазаревића. Најављена је изградња тротоара у улицама Дунавској и Бате Коена. Добили смо и нове аутобуске линије које пролазе кроз наш крај. Све ово је много значајно, првенствено због безбедности деце. Захваљујући локалној самоуправи повећан је ниво безбедности у саобраћају- каже Урош Ракић.

Данас је радове у Улици деспота Стефана Лазаревића обишао градоначелник Шапца Небојша Зеленовић који је истакао да појединим деловима града недостају тротоари.

-Ово је део града који је сличан Шипурским ливадама, Касарским ливадама и МЗ Жика Поповић, где људи живе грађанским начином живота. Таквом начину живота недостају елементи инфраструктуре као што су тротоари, који никада нису били рађени из разних разлога. Наставићемо да ширимо мрежу тротоара свуда по граду. Ми смо паралелно током претходних месеци радили и друге улице у граду. Расположени смо да поразговарамо са грађанима који су заинтересовани да се брже одвијају радови. Град ће радити највише што може са новцем којим располаже у овом тренутку- истакао је градоначелник Зеленовић, и додао да су урађени тротоари у Улици Проте Смиљанића у другом делу од семафора на потезу од чувеног Токе ка МЗ Јевремова.

Упитан да прокоментарише питање грађана зашто се ради тротоар само са једне стране, градоначелник је истакао да „за тротоаре никада није било новца јер је увек нешто друго било прече, било да је у питању водовод или канализација“.

-Ми смо били у дилеми, да ли да урадимо у неколико улица тротоаре са обе стране, или више улица само једну страну. Уз пуно разумевање, са новцем којим имамо, не кукајући на било кога да дугује граду, радимо највише што можемо- закључио је Зеленовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa