Инфо

13. август 2020.13. авг 2020.
Боље позориште под маскама него онлајн представе

Боље позориште под маскама него онлајн представе

Позоришне представе, концерти и филмске пројекције биће дозвољени на отвореном, као и у затвореном, уз поштовање физичке дистанце. Одлуку би требало да потврди наредних дана и кризни штаб, рекао је за Данас редитељ Небојша Брадић, после недавног сусрета са премијерком Аном Брнабић на коме је било речи о оживљавању позоришта.

Брадић је припремио предлог плана који би омогућио да се позориште врати у што краћем року "Мапа пута - Како поново направити безбедно позориште".

Подсетио је на скуп културних радника у мају када је упозорено да не неопходна подршка државе.

"Пропуштене прилике државних службеника и надлежног министарства да брзо и ефикасно реагују реагују, угрозиле су будућност сценско-музичког сектора. Без прилике да наступају, извођачи позоришних радова остали су у лимбу. Самим тим поставило се питање колико су позоришта део једне заједнице. Одговоре ћемо, надам се, дати подизањем завеса већ у септембру".

Брадић је казао да се већина позоришта у Србији финансира из буџета државе или градова и да досад, осим смањења продукције, нису умањиване плате запослених.

"За наредни период су најављени одређени резови", рекао је Брадић и додао да будућност позоришта и трупа које нису на буџету неће бити лака.

Она су због забране рада већ претрпела губитке, и питање је како ће отворити дворане од јесени.

Извор: novaekonomija.rs
Foto. Nemanja Jovanović

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa