Инфо

13. август 2020.13. авг 2020.
Донација запослених амбасаде Канаде Дому здравља

Донација запослених амбасаде Канаде Дому здравља

Запослени амбасаде Канаде донирали су медицинска средства граду Шапцу. У питању су пет безконтактних термометара, пет пулсних опсиметара и 120 заштитних маски N – 95.

Брајан Ебел заменик амбасадора Канаде рекао је да му је велико задовољство да буде у нашем граду и уручи донацију која је, како он каже, можда мала али веома битна.
-Ово није донација владе Канаде, ово је донација запослених амбасаде Канаде. Запослени, без обзира да ли су српски држављани или су држављани Канаде, донирају сопствена средства граду Шапцу и њиховим становницима.
Истакао је да у овој здравственој кризи треба да нас покрећу потребе људи и да је то управо оно што је покренуло ову донацију.

Директорка Дома здравља докторка Јасмина Станковић захвалила се делегацији Канадске амбасаде на опреми која ће користити запосленима у ковид 19 амбуланти у свакодневом раду.
-Донација у виду безконтактних термометара, пулсних опсиметара и заштитних маски ће бити корисна и то је нешто што се свакодневно користи у раду, имајући у виду да је наш град један од четири града која су жариште инфекције ковид 19.

Истиче да ће ова донација бити од велике помоћи у случају да ковид 19 привремена болница која се налази у сали економске школе почне да прима пацијенте.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да је ово гест једног великог пријатељства између људи који дуго сарађују и који су свесни и вољни да помогну правим пријатељима.
-Много је важна ова донација, односно њен знак, н због износа него јер долази из срца оних људи који имају добре намере, добра осећања и вољу и потребу да помажу другима и зато се ја захваљујем Канадској амбасади и њеним запосленима.

Градоначеник је додао да је ово добра прилика да се гаје пријатељски односи које имамо.

Подсећамо, Канадска амбасада је помогла граду у потрази за ПСР тестовима.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa