Инфо

15. август 2020.15. авг 2020.
Повећан број прегледа у ковид амбуланти

Повећан број прегледа у ковид амбуланти

На данашњој конференцији градског Штаба за ванредне ситуације градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је навео да је, према извештају Завода за јавно здравље који им је стигао, данас у Шапцу регистрован један ковид позитиван случај. Лошија вест је да је повећан број прегледа у ковид амбуланти.

-Ситуација у Општој болници у Шапцу се полако смирује. Данас је тамо смештено 109 пацијената, било је 8 пријема и 10 отпуста. Једно лице је на респиратору. Нажалост, једна особа је изгубила борбу са ковидом, рекао је градоначелник Зеленовић.

Јуче је у ковид амбуланти прегледано 119 пацијената. Од тога је 43 било са тегобама, а 73 су се јавили на контролни преглед.

-Стално то понављамо, али нема места опуштању. Јако је важно да се поштују мере. Свако окупљање има одраза на повећан број пацијената који се јављају на преглед. Видећемо резултате тестова. Јуче смо ПЦР рестом тестирали 53 пацијента, од тога 29 са тегобама, а 24 су ретестирани. Тестове за ретестиране пацијенте шаљемо у националну референтну лабораторију, рекла је директорка Дома здравља "Др Драга Љочић" др Јасмина Станковић и још једном нагласила да је важно да се смање окупљања да се не бисмо вратили на старе вредности и велики број пацијената и ковид позитивних.

Наченик Градске управе Милан Васић навео је да ни Полицијска управа ни Комуална полиција нису имали разлог за подношење пријава због непоштовања мера.

-Полицијска управа је контролисала 191 лице, од тога 188 телефоном и три ненајављеном посетом и сви су поштовали мере самоизолације. Према извештају Одељења комуналне полиције није било основа за покретање било каквих прекршајних поступака. Привредни субјекти су поштовали мере градског и републичког штаба, рекао је Васић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa