Инфо

15. август 2020.15. авг 2020.
Зеленовић: Хиљаду пута поновљена лаж у Шапцу неће постати истина

Зеленовић: Хиљаду пута поновљена лаж у Шапцу неће постати истина

На данашњој конференцији градског Штаба за ванредне ситуације још једном су демантовани наводи који се готово свакодневно појављују на друштвеним мрежама и поједним порталима, а у којима се власт у граду Шапцу оптужује да нису довољно урадили да спрече ширење заразе. Начелник Градске управе Милан Васић још једном је прочитао три дописа који су Штабу стигли из Завода за јавно здравље, ако и одлуке које је Штаб донео, а које су биле у потпуности у складу са њима.

-Када смо увели ванредну ситуацију оптужени смо да смо преваранти и да желимо да пролонгирамо изборе и вештачки уводимо Град у ванредну ситуацију. Сада смо оптужени да нсимо на време увели ванредну ситуацију. Сматрам да је Штаб све одлуке донео на време, зато данас имамо само једног новог позитивног у Шапцу.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић се осврнуо и на јучерашњи долазак саветника председника Републике, Николе Селаковића, који је такође износио мишљење о овој теми. Градоначелник је рекао да „живимо у времену лажи“.

-Интересантно је када у Шабац дође саветник предсеника Републике, Никола Селаковић, и изнесе исте тврдње које сваког дана на друштвеним мрежама деле чланови Српске напредне странке. Без икаквог стида и срама људи који су се, у тренутку када су вежиле мере ношења маски и држања дистанце, су правили весеље након изборне победе. Певали су, грлили се, љубили, а онда су неки од њих завршили у болници Никола Селаковић је такође био у болници и сви други који су учествовали на тој и свим осталим прославама СНС када су прослављали своју победу, без држања дистанце и ношења маске, рекао је Небојша Зеленовић.

Градоначелник се осврнуо и на тестирање и још једном подсетио каква је ситуација била у Шапцу и да је Град морао да се избори да има довољно тестова за све који су са тегобама долазили у ковид амбуланту.

-Дневно је у Србији било од 4,5 до 6 одсто на дневном нивоу позитивних у односу на број теситраних, док је у Шапцу дневно било 80 одсто. Тако је било данима. Учествовали смо у броју позитивних у односу на број теситраних са 25-35, некада и 40 одсто у односу на целу Србији. По свим другим параметрима смо потпуно једнаки. То говори да смо ми од почетка водили рачуна и говорили истину. Само је у Шапцу било довољно тестова, а за то смо се ми изборили, рекао је градоначелник.

Подсетио је да је 24. јуна у ковид амбулатни било 77 људи са истим симптомима, а само три теста су имали тог дана. Следећег дана је обављено 94 прегледа, а имали су 13 тестова. Таква ситуација је била и наредна два дана.

-Како да уведете ванредну ситуацију ако немате доказе?! Како да дођете до доказа ак немате тестова?! Тек када смо упутили писма амбасадама, добили одговор и набавили прве тестове, тек од тог тренутка креће појачано интересовање Државе за Шабац. Тек када смо се сами снашли. СНС чврсто верује да 1.000 пута поновљена лаж ће постати истина. Е неће! Ми имамо све доказе који ће то да демантују, рекао је градоначелник Зеленовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa