Инфо

1. септембар 2020.1. сеп 2020.
Један клуб, два шампиона

Један клуб, два шампиона

Ватерполо клуб "Шабац" у овом тренутку је јединствен у Србији, бар када се посматра сениорска категорија. Од четири најважнија пехара у српском ватерполу, два су у витринама овдашњег клуба. Ватерполисти су шампиони Србије, сачували су трофеј освојен 2019. године, а од недавно и други тим Шапца, екипа "Сава" је такође сениорски шампион.

Играчи из млађих категорија првака Србије, који носе капицу "Саве" наступили су и освојили шампионски пехар у Другој лиги, те на тај начин стекли право наступа у Првој Б лиги наредне сезоне.

ВК "Сава" - шампион Друге лиге


Играчи тренера Матеје Лончарића самоуверено су освојили прво место на завршном турниру испред Гоча, Врачара и Пожаревца и заслужили титулу.

Преостала два трофеја налазе се у Крагујевцу, где "Раднички" чува Куп освојен у финалу баш против Шапца у децембру 2019. када су нијансе одлучивале и у Ваљеву, месту екипе "Валис" првака Прве Б лиге.

Употпуњена колекција


Тријумфом Саве, Шабац је постао град који је успео да обједини све домаће пехаре и то у претходних пет година. Претходне сезоне освојена је шампионска титула у Супер лиги, у сезони 2014/15. ВК "Шабац" је освојио Прву Б лигу, 2015/16. је најбољи у Првој А лиги, а сада Шапчани имају трофеј Друге лиге.

У овом тренутку осим сениорских пехара, Градски базен је чувар вредног знамења намењеног најбољој екипи у држави за 2008. годиште (две године узастопно) и победницима јуниорског Купа.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa