Инфо

7. септембар 2020.7. сеп 2020.
фото: Спорт клуб

фото: Спорт клуб

Ђоковић: Осећам се тужно и празно. Извињавам се

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић дисквалификован је са Ју-Ес опена после догађаја који су се десили у финишу првог сета дуела са Паблом Карењом Бустом. Ђоковић је случајно погодио линијског судију после изгубљеног гема за 6:5 и жена је остала на земљи после незгодног ударца тешко дишући.

Придигла се арбитар после реакције доктора, а судије и супервизор већали су неколико минута, после чега су одлучили да суспендују најбољег играча планете. Несвакидашња одлука и прекид невероватне серије од 29 узастопних победа. Карењо Буста ће у следећој рунди играти против победника меча Денис Шаповалов – Давид Гофен.

"Осећам се прилично тужно и празно због ове ситуације. Распитао сам се за стање линијског судије, организатори су ми рекли да је, хвала Богу, добро. Ужасно ми је криво што сам јој изазвао оволики стрес. Толико ненамерно, толико погрешно", написао је Новак на свом Инстаграм налогу.

Новак се извинио организаторима због свог поступка и захвалио тиму, породици и навијачима на подршци.

"Што се тиче дисквалификације, морам да се вратим себи и радим на разочарању и претворим ово у лекцију која ће ми помоћи да се развијем и као играч и као људско биће. Извињавам се организаторима турнира и свима осталима због свог понашања. Захвалио бих се свом тиму и породици што су ми подршка, као и навијачима што су увек ту уз мене", објавио је Ђоковић.

Ђоковић је тек трећи тенисер у историји који је дисквалификован у тзв. "open" ери у тенису. Пре њега су дисквалификовани Мекинро у Аустралији 1990. и Аустријанац Коубек десет година касније у Француској.

Новак остаје без бодова и новчане награде предвиђене за пласман у четвртфинале.
РТС

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa