Инфо

11. септембар 2020.11. сеп 2020.
Изложба као потврда виталности духовног бића човека

Изложба као потврда виталности духовног бића човека

Раније него претходних година, али, како је истакао председник Удружења, уз искорак напред кроз стваралачки набој у времену епидемије која је и дефинитивно "украла" ову годину, чланови Удружења ликовних стваралаца Шапца представили су свој рад на традиционалној годишњој изложби у четвртак отвореној у Народном музеју.

Услед другачијих планова за децембар, месец у коме су традиционално стваралашво представили у УЛСШ, одлучено је да радови буду део златне јесени. Стваралаштво је исказано кроз различите форме уметности, слике различитих ликовних техника, стрип радове, вајарске подухвате, графке, цртеже, фотографије...



-Било је неизвесно да ли ћемо, у нестабилној епидемиолошкој ситуацији моћи да приредимо изложбу, хоће ли бити отварања и бројна питања неизбежна у оваквим околностима. Ипак, остали смо на становишту да припремимо изложбу, ма како да буде у том тренутку стање. Срећом, успели смо и поносан сам што сам у прилици да отворим изложбу уз поштовање мера превенције. Ограничење мобилности и доступности многих садржаја дорпинели су окретању ка нашем унутрашњем бићу, оном мисаоном и маштовитом, у многоме запостављеном услед потрошачког карактера глобалног друштва. Изложба је потврда виталности духовног бића човека који ствара, истражује, нуди нове видике и могућности афирмације - истакао је председник УЛСШ др Драган Марковић Маркус.

Жири изложбе чиниле су историчарке уметности Соња Петровић Јагић и Татјана Марковић. Заинтерсовани су у прилици да поставку у Народном музеју погледају до 24. септембра.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa